Het managementteam van Dawn Europa & AMEAP

Het managementteam van Dawn wordt gevormd door een kerngroep van senior managers die de wereldwijde strategische koers uitzetten die vorm geeft aan de visie en de doelen van onze onderneming en die ervoor zorgen dat belangrijke bedrijfsdoelstellingen steeds worden behaald. Ons managementteam is gevestigd in Jackson, Michigan, waar het zich dagelijks bezighoudt met de wereldwijde strategieën voor ons team.

Daarnaast hebben we lokale teams over heel de wereld die ervoor zorg dragen dat onze strategieën worden toegepast op regionaal niveau en die inspelen op de specifieke behoeften van de markten waarvan ze deel uitmaken. Dit diverse team brengt kennis en inzichten samen van de beste voedingsmiddelenbedrijven ter wereld, samen met innovatieve ideeën uit andere belangrijke industrietakken, zoals bijvoorbeeld de auto-, farmaceutische en retailindustrie. Dankzij hun inzet die innovatie, creativiteit en diversiteit op alle terreinen bevordert, is Dawn in staat unieke oplossingen te bieden die onze klanten ertoe bewegen vertrouwen in ons te stellen als hun onmisbare partner voor succes.

Carrie Jones-Barber
 – Chief Executive Officer
+
Als CEO van Dawn Foods heeft Carrie van Dawn een van de succesvolste bakkerijbedrijven ter wereld gemaakt. Ze is bijzonder trots op de rijke historie van Dawn, maar richt tegelijkertijd de blik op Dawns volgende horizon, mondiaal groeien op een duurzame en winstgevende manier. Carrie begon haar loopbaan in de medische verkoop en heeft het belang van diepgaand inzicht in de eigen producten leren waarderen, evenals de vaardigheid om klanten effectief te informeren over de voordelen ervan. Hier heeft ze veel aan gehad toen ze bij Dawn begon als verkoopmedewerker in Florida. Ze heeft verschillende functies met toenemende verantwoordelijkheid bekleed. Zo was ze onder andere als CIO verantwoordelijk voor de invoering van het eerste wereldwijde ERP-systeem van het bedrijf, en als directeur van Dawn Foods International voerde ze met succes een reorganisatie door. Carrie heeft belangrijke wijzigingen in de organisatiestructuur bij Dawn Foods geïntroduceerd, waaronder wereldwijde strategische planningsprocessen en 'best practices' in verandermanagement. Als pleitbezorger van Dawn Difference is ze ervan overtuigd dat de cultuur van de onderneming geografische en sociale grenzen overbrugt. Carrie houdt van persoonlijk contact met de klanten van Dawn. Als kind ging ze al graag mee op klantbezoek, nu neemt ze haar dochter mee.

“Dawn beschikt over de producten en de mensen die onze klanten in staat stellen smaaksensaties in gebak te creëren waarmee ze zich als bedrijf kunnen onderscheiden en die de consument keer op keer verleiden.”


Afkomstig uit: Jackson, MI

Onze grootste troef: onze medewerkers. Ik denk dat we goed werk leveren als het gaat om het aantrekken en ontwikkelen van de beste mensen. Bij Dawn kunnen mensen iedere dag opnieuw het verschil maken, en onze mensen doen dit ook.

Onze grootste uitdaging: een evenwicht vinden tussen de familiecultuur en de vereisten voor groei. Het is cruciaal dat we de spirit van Dawn evenals het geweldige familiegevoel bewaren, maar tegelijkertijd veranderen als organisatie en ons groeitempo baseren op processen en structuren die een winstgevende groei mogelijk maken.

Favoriete sportteam: Northwestern Wildcats (American footballteam). Het is dan misschien riskant om in mijn familie een team buiten Michigan te steunen, maar ik heb mijn MBA behaald aan de Kellogg School of Management, de thuisbasis van de Northwestern Wildcats.

Favoriete gebak: Tuxedo Vortex Cake

Hobby’s: tijd doorbrengen met mijn gezin. Ik maak graag samen met mijn dochter gerechten uit verschillende landen, skiën, fietsen, tennis, lezen en reizen.

Favoriete gerecht: Italiaans. Ik ben dol op truffels!

Favoriete reisbestemming: Als er maar palmbomen zijn en mooi helder water ben ik al tevreden.
Bob Howland
 – Chief Digital Officer
+

Bob Howland is onze eerste Chief Digital Officer ooit. Deze nieuwe rol weerspiegelt het toenemend belang van de digitale wereld voor onze klanten en ons bedrijf. Bob was een van de voorlopers die bedrijven hielp om e-commerce te implementeren, klanten online aan te trekken en digitale bedrijfsmodellen te ontwikkelen. Bob zal zijn leiderschap, inzichten en expertise aanwenden om de digitale langetermijnstrategie en het algemene bedrijfsmodel van Dawn Food te implementeren, zodat we onze innovatietraditie kunnen voortzetten en onze klanten wereldwijd kunnen ondersteunen.

Voordat Bob bij Dawn aan de slag ging, was hij Executive Vice President en General Manager bij Blueport Commerce, het toonaangevend SaaS Cloud e-commerceplatform voor meubels, dat in Noord-Amerika door de grootste retailers wordt gebruikt om hun omnichannelbusiness te runnen. Vóór Blueport bekleedde Bob uitvoerende managementfuncties bij verschillende bedrijven, met de focus op bedrijfstransformatie en verandermanagement. Bob is getrouwd en heeft 2 dochters.

“Ik denk dat Dawn de komende jaren geschiedenis zal blijven schrijven in de bakkerijsector door als onmisbare partner voor onze klanten digitale oplossingen aan te bieden die zijn afgestemd op hun behoeften. Uiteindelijk willen we de sector helpen de digitale mogelijkheden aan te grijpen en de snelle digitale veranderingen op de voet te blijven volgen.”

Afkomstig uit: New Jersey // New York

Onze grootste troef: Een leidersrol vervullen door zowel intern als extern de digitale strategie uit te werken. Samenwerken met onze regionale partners om een wereldwijde verandering te verwezenlijken.

Onze grootste uitdaging: Digitale transformatie vereist een mindshift. We zullen ons succes te danken hebben aan onze teamleden binnen de organisatie en onze klanten die openstaan voor deze verandering. De organisatie zal de verandering kunnen implementeren dankzij onze dagelijkse interactie met klanten. Uiteindelijk moeten de mensen, de processen en technologie samenwerken.

Favoriete sportploeg: College hoops (Go Duke!) en de NBA 

Favoriet bakkerijproduct: Croissants

Hobby’s: Ik breng graag tijd door met mijn gezin en ik hou van reizen. Ik hou van fietsen, pilates, livemuziek, films, ontdek graag nieuwe artiesten en restaurants en ik vertoef graag in de buitenlucht

Lievelingseten: Chocolade, sushi, de Thaise keuken, enzovoort!

Favoriete reisbestemming: Overal met zicht op een oceaan/zee/meer

Jason Lioy
 – Dawns Chief Human Resources Officer
+

Jason Lioy is Dawns Chief Human Resources Officer (CHRO), verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze teamleden wereldwijd richting een langdurige succesvolle loopbaan. Jason helpt Dawn een cultuur op te bouwen die getalenteerde medewerkers aantrekt, motiveert en bindt. Sinds 2014 heeft Jason bij Dawn een leidinggevende HR-rol vervuld. Daarvoor heeft hij ervaring opgedaan in wereldwijd HR-management en HR-ontwikkeling. Hij is binnen Dawn tot CHRO gepromoveerd vanwege zijn leiderschapsstijl en werkethiek. Jason is getrouwd en heeft twee zonen.

“De cultuur van Dawn is een uniek en speciaal kenmerk dat in al onze vestigingen gezien en gevoeld wordt, en dat merken onze klanten ook in hun interacties met onze teamleden. De Circle of Excellence leidt ons in wat we doen. Onze activiteiten en ons personeelsbestand groeien, maar onze geschiedenis en cultuur blijven ons onderscheiden.” 

Komt uit: New Jersey

Onze meerwaarde: Onze cultuur en onze mensen. Talent, vaardigheden en technische capaciteiten worden gemeengoed op de werkvloer en in onze sector, maar het zijn onze cultuur en mensen die ons geheime ingrediënt zullen worden.

Onze grootste uitdaging: Ons bedrijf op de toekomst voorbereiden en tegelijkertijd ons verleden omarmen en vasthouden aan onze cultuur en waarden.

Favoriet sportteam: Yankees, Steelers en college football. Mijn vrouw en zonen zijn enorme Ohio State-fans, dus ik ben opgenomen in de wereld van de Buckeyes.

Favoriete lekkernij: Ouderwetse donuts en alles wat uit een panadería (Spaanse bakkerij) komt.

Hobby's: Tijd met mijn gezin doorbrengen. Ik hou van barbecueën, buitenactiviteiten en kamperen.

Favoriete eten: Biefstuk en Italiaans

Favoriete reisbestemming: Ik ben ‘off-grid’ locaties enorm gaan waarderen; ik hou ook van strandvakanties.

Steven Verweij
 – President, Europe & AMEAP
+

Als directeur van Dawn Foods Europe en AMEAP (Afrika, Midden-Oosten, Azië-Pacific) heeft Steven een rol in het genereren van strategische en winstgevende groei in deze regio door sterke klantrelaties op te bouwen met Dawns toepasselijke productassortiment, diensten, sterke innovatie en concepten met toegevoegde waarde en draagt zo bij aan het realiseren van onze missie, wereldwijde groei van het merk Dawn. Steven is in 2014 bij Dawn in dienst getreden als vice president voor West-Europa. Voor zijn aanstelling bij Dawn heeft Steven het grootste deel van zijn carrière doorgebracht bij Unilever, op de afdelingen International Marketing en International Sales, en als leidinggevende. Het grootste deel van zijn werkende leven heeft hij buiten Nederland doorgebracht.

“Dawn zet nu een cruciale stap in zijn groeistrategie en ontwikkelt zich tot een echte internationale onderneming, we nemen nu nog sterker de lokale marktfactoren en culturele invloeden mee in onze manier van denken over hoe we onze klanten het best kunnen bedienen. Door mondiaal te denken en regionaal te handelen, zijn we in staat wereldwijde synergieën en lokale kansen optimaal te combineren. Dit vraagt om een andere manier van zakendoen, maar ik weet zeker dat Dawn die uitdaging aankan.”

Afkomstig uit: Amsterdam, Nederland

Onze grootste troef: ons brede assortiment en de kwaliteit van onze producten, vooral op het gebied van droge mixen. Wij creëren echte waarde doordat we populaire mixen maken die klanten over heel de wereld waarderen. Ik denk ook dat het specifieke bedrijfsmodel van Dawn, dat productie- en distributieactiviteiten combineert, een geweldig pluspunt is. Onze kernwaarden zijn geworteld in onze achtergrond als familiebedrijf en maken dat we ons kunnen onderscheiden.

Onze grootste uitdaging: We hebben een krachtige en duidelijke strategie uitgezet voor onze mondiale onderneming. Nu is het zaak dat we deze gaan uitvoeren, met aandacht, toewijding, en zonder fouten. We werken nu aan de bestuursstructuur en een samenhangender visie van hoe we ons bedrijf willen leiden. We denken mondiaal. Dit maakt de zaken nu ingewikkelder, maar op de lange termijn biedt het veel voordelen. Ik weet zeker dat we zullen slagen.

Favoriete sportteam: Formule 1. Normaal ben ik voor het team van Ferrari, maar nu de Nederlander Max Verstappen voor Red Bull rijdt, ben ik natuurlijk fan van dat team.

Favoriete gebak: donuts

Hobby’s: Buiten mijn werk speel ik graag hockey en tennis, maar ik heb er maar weinig tijd voor. Daarom ga ik meestal hardlopen om mijn hoofd leeg te maken. Gewoonlijk loop ik een afstand van 10 kilometer, een of twee keer per week. Ik houd ook van tuinieren en breng graag tijd door met mijn gezin. Daar kan ik heel erg van genieten.

Favoriete gerecht: de Indonesische keuken

Favoriete reisbestemming: Ik ben zo vaak op reis dat ik het heel fijn vind om thuis te zijn bij mijn vrouw en onze twee kinderen. Maar ik ga wel graag naar Spanje. Ik heb bijna zeven jaar in Barcelona gewoond, dat is mijn favoriete bestemming.